Lysline.no

Etterskotsrente – hva er det og hvorfor betale den?

Etterskotsrente er en type renter som skyldes at man har forfalt på en gjeld. Dette kan for eksempel være en boliglån, et forbrukslån eller et kredittkortgjeld. Renten på etterskotsrente er ofte høyere enn den normale renten, og dette er fordi banken/långiveren tar en større risiko ved å låne penger til deg. Etterskotsrente kan også kalles for forsinkelsesrente eller inkassorente.

Bilde tatt av Karolina Grabowska på Pexels

Hva er etterskotsrente, og hvorfor bør du betale den?

En etterskotsrente er en rente som beregnes på det beløpet som ikke er blitt innbetalt til rett tid. Etterskotsrenten beregnes vanligvis fra forfallsdatoen og frem til datoen betalingen faktisk blir mottatt av kreditor. Etterskotsrente kan også beregnes fra forfallsdatoen og frem til datoen kravet ble forkynt for forliksrådet. Etterskotsrente skal normalt sett ikke overstige 2 % pr måned.

Det er viktig å betale etterskotsrente fordi det er en fordel for deg som forbruker. For det første er det en fordel fordi det viser at du tar ansvar for å betale det du skylder til rett tid. For det andre er det en fordel fordi det gjør at du slipper å betale en høyere rente på det beløpet du skylder. For det tredje er det en fordel fordi det gjør at du slipper å betale et gebyr for forsinkelse.