Lysline.no

Hva er Betalingsutsetjing?

Betalingsutsetning er en ordning som gir deg som forbruker mulighet til å utsette betalingen av varer eller tjenester i inntil to måneder. For å benytte seg av denne ordningen må du ha en avtale med en bank eller et finansieringsselskap. I noen tilfeller kan du også ha en avtale direkte med en leverandør.

Ordningen innebærer at du kan kjøpe varen eller tjenesten nå, men betale senere. Du slipper dermed å låne penger til kjøpet, og du betaler ikke renter eller gebyrer. For å kunne benytte deg av betalingsutsetning må du imidlertid være 18 år, og du må ha en fast inntekt.

Betalingsutsetning kan være en god ordning hvis du trenger å kjøpe noe som er dyrt, men som du ikke har råd til å betale for med en gang. Du bør imidlertid være klar over at dette er et lån, og at du derfor må betale tilbake det du har kjøpt, samt renter og gebyrer.

Bilde tatt av Torsten Dettlaff på Pexels

Hva er Betalingsutsetjing og hvorfor er det viktig?

En betalingsutsettelse er en ordning hvor du som forbruker kan be om å få utsatt en faktura eller et kredittbeløp i en viss periode. Dette kan være aktuelt hvis du for eksempel har fått en regning som du ikke har råd til å betale med en gang. Ordningen gjelder for fakturaer på inntil 5000 kroner, og du kan få utsatt betalingen i inntil 60 dager.

For å kunne bruke ordningen må du være 18 år, og du må ikke ha noen betalingsanmerkninger. Ordningen er en midlertidig løsning, og du bør være klar over at dette kan ha en negativ effekt på din kredittscore.

Det er viktig å være klar over at en betalingsutsettelse ikke er en unnskyldning for å ikke betale en regning. Hvis du ikke betaler regningen etter at betalingsutsettelsen er over, kan dette føre til at du blir slettet fra ordningen, og at det blir lagt en betalingsanmerkning på deg. Dette kan igjen føre til at det blir vanskeligere for deg å få kreditt i fremtiden.

Derfor er det viktig at du kun bruker betalingsutsettelse dersom du har råd til å betale regningen etter at utsettelsen er over. Hvis du er usikker på om du vil klare å betale regningen, kan det være en bedre idé å ta kontakt med for eksempel inkassofirmaet for å se om det er mulig å få en avtale om nedbetaling.