Hva er et forbrukslån?

Forbrukslån er et lån hvor du kan låne maksimum 600.000 kroner uten at banken tar noen form for sikkerhet i dine eiendeler. Dette er et veldig fint lån fordi det gir deg mulighet som låntaker til å låne penger selv om du ikke har eiendeler. Det er ofte slik at man kan kun låne penger om man har eiendeler som gir tilgang til å låne penger. En slik tilnærming har vært kritisert fordi det kan føre til at folk som har penger kan låne mer penger, som igjen, hvis brukt fornuftig, kan gi en god avkastning. Med andre ord, at de som har penger kan få tjene mer penger. Forbrukslånet gir alle en mulighet til kapital, som igjen kan være veldig bra for økt kapitaltilgang.

Individuelle rentetilbud

Når du tar opp et forbrukslån har du gått igjennom en prosess på forhånd hvor du har blitt godkjent som låntaker og du har fått noen tilbud på lån i henhold til det du har søkt på. Når du får lånetilbud så er det viktig å huske på at renter du leser om før du søker ikke er renter spesielt for deg, men kun forslag på renter som banken kan gi. Du får individuelle tilbud på rente etter du har søkt på lånet. Renten avhenger av din økonomi og også på om du har vært kunde i banken tidligere.

Effektiv rente

Når du får lån eller når du får et tilbud om lån er det viktig å huske på hva slags rente du får tilbud om. Du kan få forskjellige tilbud, men det eneste du trenger å huske på er effektiv rente. Sammenlign den effektive renten mellom de forskjellige bankene du får tilbud fra. På denne måten kan du finne ut hvem som har lavest rente, slik at du ender opp med det billigste lånet.

Nedbetalingsperiode

Når du betaler ned lånet må du betale hver måned. Det er gjort på en slik måte at du betaler en månedlig sum. Denne summen gjør at lånet ditt går sakte men sikkert nedover. Hvor fort det går nedover kommer litt an på hvor mye penger du har betalt og hvor raskt du gjerne vil betale ned lånet. Betaler du ned lånet over en kort periode vil du betale mer i måneden og du vil bli kvitt lånet ganske raskt, mens betaler du ned over en lengre periode vil det ta mye lengre tid å betale ned lånet.

Kredittsjekk

Du må bestå en kredittsjekk for å kunne få et forbrukslån. Disse sjekkene er ganske standardiserte så det spiller ingen rolle om du går igjennom en slik en sjekk i en bank sammenlignet med en annen bank. Det viktigste er at du har ryddet opp i din økonomi før du tar testen. Da øker du sjansene for å bestå. Selve testen er utført av en datamaskin og det eneste du oppgir er litt info om deg selv på nett når du søker på lånet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *