Lysline.no

Hvordan spare penger med BSU

BSU (Boligsparing for ungdom) er en spareordning for deg som er under 40 år. Du kan spare inntil kr 25 000 i året, og får et skattefradrag på inntil kr 5 000. Fordelen med BSU er at du får et gunstig rentetilbud, og at du kan bruke pengene til å kjøpe bolig.

Det er enkelt å spare med BSU. Du setter inn penger hver måned, eller enkeltinnskudd når du har penger til det. Pengene blir låst inntil du har fylt 25 år, eller når du kjøper bolig.

BSU er en god spareordning for deg som ønsker å spare penger til bolig. Du får et gunstig rentetilbud, og du kan bruke pengene når du ønsker. BSU er en god måte å spare penger på, og det er enkelt å komme i gang.

Bilde tatt av Pratikxox på Pexels

Spar penger med BSU – her er tipsene!

For å spare penger, anbefales det å starte med å sette opp et budsjett. Se på hvor mye du har råd til å sette av hver måned, og deretter sette opp et faste trekk fra din lønn. Dette kan gjøres enten via nettbank eller ved å sette opp et avdrag på din lønn. Deretter kan du begynne å se på hvor du kan spare penger. Ettersom du har et fast beløp som går til BSU hver måned, anbefales det å bruke disse pengene til å sette inn på en høyrentekonto. På denne måten tjener du penger på pengene dine, og du slipper å bekymre deg for å bruke dem.

Det er også viktig å være bevisst på hvor du bruker pengene dine. Ofte er det slik at vi ikke er klar over hvor mye vi faktisk bruker, og dette kan føre til at vi ender opp med å bruke mer penger enn nødvendig. Derfor anbefales det å ta seg tid til å gå gjennom alle utgiftene dine, og se hvor mye du faktisk bruker på forskjellige ting. Deretter kan du begynne å se hvor du kan kutte ned, for eksempel ved å kutte ned på antall kaffekopper du kjøper hver måned, eller ved å kjøpe en billigere mobiltelefon.

Det er også viktig å være bevisst på hva du bruker pengene dine på, og ikke bare kjøpe ting du ikke trenger. Ofte kan det være fristende å kjøpe dyre ting når vi har penger igjen, men dette er ikke alltid det smarteste. Derfor anbefales det å sette opp et fast beløp hver måned som du kan bruke på forskjellige ting, for eksempel en ny jakke eller et par sko. På denne måten unngår du å bruke for mye penger på ting du ikke trenger, og du kan heller bruke pengene på noe som faktisk er nyttig for deg.