Lysline.no

Skattetrekk – hva er det og hvorfor er det viktig?

Skattetrekk er penger som blir trukket fra din lønn av din arbeidsgiver, før du får pengene. Pengene går til det offentlige, og dekker blant annet skatter og avgifter. Hvor mye penger du betaler i skatt avhenger av hvor mye du tjener, og hvilken inntektsskattesats du er i.

Det er viktig å ha skattetrekk, fordi det er den eneste måten det offentlige kan få inn penger til å drive velferdsordninger som for eksempel sykehus, skoler og veier. Hvis ikke folk betaler skatt, må disse ordningene kuttes eller reduseres, noe som vil få negative konsekvenser for oss alle.

Bilde tatt av Monstera på Pexels

Skattetrekk – hva er det og hvorfor er det viktig?

Skattetrekk er et system som gjør at du som lønnsmottaker ikke trenger å betale skatt på hele din lønn. Du trenger kun å betale skatt på den delen av lønnen som er etter skattetrekket er trukket. Dette gjøres fordi skattetrekk gjør at du som lønnsmottaker ikke trenger å bekymre deg for å betale for mye skatt.

Skattetrekk gjøres ved at en del av din lønn blir trukket i form av skatt før du får lønnen din utbetalt. Denne delen av lønnen din blir kalt skattetrekket. Dette skjer hver gang du får lønn, og skattetrekket beregnes på grunnlag av lønnen din og skattesatsen din.

Skattetrekk er viktig fordi det gjør at du som lønnsmottaker ikke trenger å bekymre deg for å betale for mye skatt. Dette gjør at du slipper å betale en bot eller et gebyr hvis du skulle ende opp med å betale for mye skatt. I tillegg gjør skattetrekk at du slipper å gjøre opp for deg selv hvor mye skatt du skal betale hver måned eller hvert år.